Startpagina
mobiele versiecomputer versie
NederlandsEnglish
RSS
Vrijstelling voor Momotel

 | Vrijstelling voor Momotel

Max Middelbosch heeft officieel een vrijstelling gekregen voor de bouw van zijn Momotel bij het Amerikaans motormuseum in Raalte. “Ik ben erg blij met dit goede nieuws”, liet Middelbosch zojuist weten. “Ik kan niet wachten om te beginnen!”

“Sinds de oprichting van het museum, inmiddels vijf jaar geleden, krijgen we steeds meer buitenlandse bezoekers die hier willen overnachten”, argumenteert Middelbosch. “Die moesten we steeds doorverwijzen naar hotelaccommodaties in de buurt, maar die zijn natuurlijk niet voorzien op het veilig onderbrengen van de motoren. Dat is dan ook van meetaf aan mijn uitgangspunt geweest bij het ontwerp en de hotelformule die ik in gedachte had. Uit eigen ervaring weet ik gewoon: als je als motorrijder ergens wil overnachten kijk je altijd eerst of je je motor veilig kunt stallen. Daarom heb ik een plan ontwikkeld dat is gebaseerd op het Amerikaanse motelidee, maar dan wel volledig in de landelijke stijl van het motormuseum. Onder de 21 kamers komen 18 garageboxen waar de gasten hun motoren veilig achter slot en grendel kunnen parkeren.”

Met de bouw van het motorvriendelijke hotel is een investering van twee miljoen euro gemoeid, maar die is volgens Middelbosch volledig ingedekt. “Door de verkoop van mijn hotel in Zwolle heb ik een financiële buffer waar geen bankgarantie tegenop kan”, lacht Middelbosch, die bij het Momotel nog een aantal andere activiteiten wil gaan ontwikkelen.

“We willen aan het hotel ook motorverhuur gaan koppelen. Daar is zeker een markt voor. En natuurlijk zijn ook fietstoeristen meer dan welkom. Tussen de stuurparadijsjes van de IJseldijk en de Holterberg is Raalte het gastvrije epicentrum van het groene hart van Overijssel. Mogelijkheden zat, maar dan verwacht ik wel de volledige medewerking van alle betrokken instanties. Per slot van rekening heeft iedereen baat bij een toeristische formule die meer bezoekers naar Raalte trekt.”

Het hotel komt aan de N348 te liggen zodat fanatieke rijders binnen no-time weer op de weg zitten. Natuurlijk zal het gebouw weer dezelfde authentieke sfeer uitademen als het Amerikaans Motor Museum en de Taveerne.

Categorie MuseumBron www.moto73.nlDatum 05/02/2008

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2021 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.