Startpagina
mobiele versiecomputer versie
NederlandsEnglish
RSS
Vrijstelling voor 'momotel' bij Tivoli

RAALTE - Het Raalter college wil vrijstelling verlenen voor de realisering van een 'momotel' tegenover Taveerne Tivoli en het American Motorcycle Museum van Max Middelbosch. De vrijstelling maakt de bouw mogelijk van dit motel voor motorrijders op grond van artikel 19 lid 1 van de wet op de ruimtelijke ordening.

In het bestemmingsplan 'Drostenkamp, partiële herziening omgeving Tivoli' heeft het beoogde terrein de bestemming parkeren en groen. Op basis van de destijds opgestelde berekening moet Middelbosch beschikken over veertig parkeerplaatsen. Die plaatsen moeten gecompenseerd worden op gemeentegrond, of naast het motormuseum, of eventueel op een deel van de (nu nog openbare) Hondemotsweg. De gemeentelijke afdeling grondzaken staat positief tegenover de verkoop van een voor die parkeerplaatsen benodigd stuk grond naast het museum. Die strook heeft nu nog de bestemming groen.

Als de gemeente binnenkort de Ceintuurbaan doortrekt en aansluit op de N348, zal de Hondemotsweg vanaf de ingang van Middelbosch' complex tot aan de N348 worden opgeheven. Dan ontstaat een soort plein met 'momotel', taveerne en museum.

Categorie MuseumBron De Stentor | Benny KoerhuisDatum 31/01/2008

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2024 Webdesign Z73 Website CompanyRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.