Startpagina
mobiele versiecomputer versie
NederlandsEnglish
RSS
Motorhotel naast motormuseum

 | Motorhotel naast motormuseum

Ondernemer Max Middelbosch wil in de onmiddellijke omgeving van zijn Amerikaans motormuseum in Raalte een hotel gaan bouwen dat qua accommodaties volledig is afgestemd op motorrijders. De 60-jarige Assenaar onthulde gisteren het bouwplan van het motorvriendelijke hotel dat aan de doorgaande N348 moet komen te liggen.

“Sinds de oprichting van het museum – inmiddels vijf jaar geleden – krijgen we steeds meer buitenlandse bezoekers die hier willen overnachten”, argumenteert Middelbosch. “Die moesten we steeds doorverwijzen naar hotelaccommodaties in de buurt, maar die zijn natuurlijk niet voorzien op het veilig onderbrengen van de motoren. Dat is dan ook van meetaf aan mijn uitgangspunt geweest bij het ontwerp en de hotelformule die ik in gedachte had. Uit eigen ervaring weet ik gewoon: als je als motorrijder ergens wil overnachten kijk je altijd eerst of je je motor veilig kunt stallen. Daarom heb ik een plan ontwikkeld dat is gebaseerd op het Amerikaanse motelidee, maar dan wel volledig in de landelijke stijl van het motormuseum. Onder de 21 kamers komen 18 garageboxen waar de gasten hun motoren veilig achter slot en grendel kunnen parkeren.”

 | Motorhotel naast motormuseum
De pretlichtjes dansen in de ogen van de bebaarde Harley-fanaat als hij de vergevorderde bouwplannen van het motorhotel onthult. “Als het aan mij ligt, gaan we gelijk na de bouwvak aan de slag. Bovendien staat de gemeente Raalte positief tegenover de plannen. Ik ben vol vertrouwen dat het gaat lukken.” Maar dan moeten er eerst nog wel een aantal bureaucratische hinderpalen worden overwonnen wat betreft de vergunningen en het wijzigen van het bestemmingsplan.

Vreest Middelbosch niet opnieuw verstrikt te raken in een juridisch steekspel met de Raalte horeca, die jarenlang de bouw van het “All American Motorcycle Museum” wist te verhinderen door steeds opnieuw gerechtelijke procedures aan te spannen? “Natuurlijk hou je daar rekening mee, maar ik ga er vanuit dat dat niet gebeurt”, reageert Middelbosch. “Per slot van rekening profiteert de middenstand van Raalte volop van de toeristische bedrijvigheid rond het museum. Ik heb absoluut geen zin in een ingewikkelde procedure. Als het weer vijf moeizame jaren gaat duren vooraleer ik het licht op groen krijg voor mijn Momohotel, hoeft het voor mij niet meer.”

Met de bouw van het motorvriendelijke hotel is een investering van twee miljoen euro gemoeid, maar die is volgens Middelbosch volledig ingedekt. “Door de verkoop van mijn hotel in Zwolle heb ik een financiële buffer waar geen bankgarantie tegenop kan”, lacht Middelbosch, die bij het Momotel nog een aantal andere activiteiten wil gaan ontwikkelen.

“We willen aan het hotel ook motorverhuur gaan koppelen. Daar is zeker een markt voor. En natuurlijk zijn ook fietstoeristen meer dan welkom. Tussen de stuurparadijsjes van de IJseldijk en de Holterberg is Raalte het gastvrije epicentrum van het groene hart van Overijssel. Mogelijkheden zat, maar dan verwacht ik wel de volledige medewerking van alle betrokken instanties. Per slot van rekening heeft iedereen baat bij een toeristische formule die meer bezoekers naar Raalte trekt.”

Categorie MuseumBron www.moto73.nlDatum 25/01/2008

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2021 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.