Startpagina
mobiele versiecomputer versie
NederlandsEnglish
RSS
'Momotel' Middelbosch krijgt vorm

 | 'Momotel' Middelbosch krijgt vorm

RAALTE - De plannen voor het motorhotel naast Taveerne Tivoli en het American Motorcycle Museum in Raalte krijgen steeds meer vorm.

De tekeningen zijn uitgewerkt. Daarmee is het stadium van vooroverleg aangebroken tussen ondernemer Max Middelbosch en de gemeente.

Middelbosch hoopt na de zomer zijn zaakjes rond te hebben en startklaar te zijn voor de bouw. Een jaar later zou het kersverse 'momotel', zoals de 60-jarige motorverzamelaar zijn motorhotel noemt, klaar moeten zijn.

Het nieuw te bouwen hotel aan de Zwolsestraat in Raalte krijgt, net als Taveerne Tivoli en het American Motorcycle Museum, een bijzondere vorm en uitstraling. Het geheel wordt gebouwd in Limburgse boerderijstijl, als een oude hoeve, met een binnenplaats, passend bij de bestaande panden. ,,Je rijdt op je motor door de poort het binnenterrein op en kan zo de motorfiets stallen in je eigen box'', wijst Max Middelbosch op de tekening de weg. ,,Daar kun je je spullen ophangen. Vooral handig als het regent. Via de garagebox krijg je toegang tot je eigen hotelkamer.''

Belangrijk aspect bij de bouw van het nieuwe complex is de beveiliging. Want motorrijders geven de hoogste prioriteit aan het veilig en vertrouwd kunnen stallen van hun motorfiets. Daarom bedacht Middelbosch een concept waarbij de motoren bij de eigen hotelkamer kunnen worden gestald. Daarnaast vormt het hotel als geheel een soort vesting die afgesloten kan worden. De hotelkamers liggen aan de buitenkant, de garageboxen aan de binnenkant.

De kamers worden, in tegenstelling tot de 'klassieke' buitenkant, strak en modern ingericht. En van alle eigentijdse gemakken voorzien. ,,Een groot flat screen TV, internetaansluiting en zulk soort dingen'', somt Middelbosch op. Verder is er nog plaats voor een conferentieruimte en een plek waar de motorverhuur moet komen. ,,Ik weet nog niet of we nieuwe of oldtimer motoren gaan verhuren'', zegt Middelbosch over de verhuur.

Het hotel wordt in ieder geval een bijzondere creatie, twee woonlagen, met als hoofdbestanddeel 21 hotelkamers met daarbij 18 garageboxen. Een uniek project. Geen wonder dat alle regels en vergunningen er nog maar eens op worden losgelaten.

De eerste grote aanpassing is al gedaan. Het pand wordt gebouwd op een plek die Middelbosch niet had voorzien. ,,In eerste instantie zou het hotel op de oude parkeerplaats tegenover het restaurant komen'', vertelt de biker. ,,Op verzoek van de gemeente plaatsen we het hotel nu aan de andere kant van het motormuseum.''

Geen stress. De investering van twee miljoen euro voor de bouw van het 'momotel', is geen last op de schouders van Middelbosch. ,,Ik hoef nergens te lenen. Dat geeft een hoop rust. Ik heb geld beschikbaar uit de verkoop van mijn hotel in Zwolle.''

Categorie MuseumBron De Stentor | Ria WillemseDatum 07/06/2008

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2023 Webdesign Z73 Website CompanyRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.